• Telefonul cetățeanului - dispecerat: 021 9540

În contextul măsurilor dispuse prin Decretul Președintelui României nr.195/2020 privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României, revenim și vă aducem la cunoștință că începând cu data 01.04.2020 și până la încetarea stării de urgență, pentru prevenirea, evitarea, limitarea îmbolnăvirii și răspândirii noului coronavirus COVID 19, pentru a asigura un nivel adecvat de protecție, Poliția Locală Sector 1 suspendă activitatea cu publicul.

Activitatea de relații cu publicul pentru persoanele fizice și juridice se va desfășura numai prin telefon (021.232.66.35), prin corespondență poștală sau pe site-ul instituției la secțiunea “CONTACT –DEPUNERE PETIȚII ONLINE” sau pe adresa de e-mail: contact@politialocalasector1.ro.

Totodată, cetățenii care nu au adresă poștală electronică vor putea depune documentele prin poștă/curier pe adresa din strada Prometeu nr. 26, sector 1, București.

 

Activități

Sinteza activității polițiștilor locali ai sectorului 1 în perioada 17-24.02.2019

     În perioada 17-24.02.2019, au fost aplicate 175 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 58.280 lei, 233 comunicări în vederea sancționării contravenționale și 23 atenționări.

     În baza Planului de Măsuri nr. 75/22.01.2019, în perioada 25.01-31.03.2019, în intervalul orar 20:00-06:00, polițiști locali din cadrul Biroului Activități Comerciale, alături de polițiști locali din cadrul Serviciului Intervenții Rapide efectuează controale cu scopul prevenirii și combaterii activităților de alimentație publică care nu respectă legislația în vigoare, precum și verificarea respectării prevederilor legale privind interzicerea fumatului în spațiile închise.

     În baza Planului de Măsuri nr. 80/14.01.2019, polițiști locali din cadrul Serviciului Circulație pe Drumurile Publice, Mopede desfășoară activități specifice pentru depistarea autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone care nu respectă semnificația indicatoarelor de limitare de tonaj și prevederile legale privind autorizarea sau accesul în anumite zone ale municipiului București, în perimetrul străzilor Soveja, Parâng, Carpați, Dornei, Herman Oberth și Athanasie Enescu.

     În baza Planului de Acțiune nr. 2489/19.02.2019, polițiști locali din cadrul Serviciului Circulație pe Drumurile Publice, Mopede acționează în intervalul orar 22:00-06:00 pentru îndepărtarea rablelor aflate pe domeniul public, cu scopul eliberării locurilor de parcare publice, asigurarea desfășurării în condiții de siguranță a operațiunilor de ridicare/mutare a vehiculelor și fluidizarea traficului rutier. Prevenirea și combaterea faptelor de tulburare a liniștii publice și eliminarea manifestărilor de rezistență ocazionate de aceste operațiuni se vor face de către polițiști locali din cadrul Serviciului Intervenții Rapide.

     În data de 21.02.2019, ora 19:00, în baza unei sesizări primite prin Serviciul Dispecerat, polițiști locali din cadrul Serviciului Intervenții Rapide s-au deplasat în str. Alexandru Șerbănescu nr. 60, unde se reclamă faptul că mai mulți tineri apelează la mila publică. Polițiștii locali au comunicat faptul că persoanele au fost depistate, legitimate și verificate în baza de date, având vârstele de 12, 13 și 15 ani. Doi dintre ei au fost preluați de către părinți, iar o persoană a fost predată, în urma încheierii procesului verbal, la Centrul de plasament Pinocchio, pentru că persoana care s-a prezentat pentru recuperarea minorului nu putea face dovada că este părinte/tutore legal. Minorii au fost consiliați de către reprezentanții DGASPC Sector 1, care s-au prezentat la sediul Poliției Locale Sector 1 din str. Prometeu nr. 26.

     În data de 19.02.2019, ora 09:35, polițiști locali din cadrul Serviciului Intervenții Rapide au comunicat faptul că în timpul executării atribuțiilor de serviciu în zona Calea Griviței nr. 208-210, au fost sesizați verbal de către o persoană de sex masculin asupra faptului că a fost lovită cu pumnul la nivelul feței, de către un individ necunoscut, fără un motiv aparent. Împreună cu victima agresiunii, polițiștii locali au pornit în căutarea agresorului, pe care l-au depistat de îndată, în persoana numitului C.A, domiciliat în București. Acesta părea că ar fi consumat băuturi alcoolice și a declarat verbal că a avut gestul violent fără un motiv anume și fără a-l cunoaște anterior pe cel pe care l-a lovit, incidentul fiind observat de către un agent de pază al unui magazin. Persoana în cauză a fost condusă la sediul Serviciului Circulație pe Drumurile Publice, Mopede, unde i-au fost întocmite actele procedurale pe baza cărora a fost predat agenților Secției 4 Poliție pentru continuarea cercetărilor.

     În data de 22.02.2019, ora 12:35, în urma unei sesizări primite prin Serviciul Dispecerat, polițiști locali din cadrul Serviciului Ordine și Liniște Publică s-au deplasat în Parcul Regina Maria, unde o persoană ar fi fost găsită decedată. Echipajul a comunicat faptul că la fața locului se aflau forțe din cadrul Secției 4 Poliție. De asemenea, s-au prezentat Serviciul Criminalistic, INML și tatăl persoanei decedate.

Telefonul cetățeanului: 021 9540

E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Adresă

Str. Prometeu nr. 26, Sector 1

+4021 232 54 59

contact@politialocalasector1.ro

Sediul central

sediu prometeu