40 de sancțiuni în cuantum de 34.000 lei pentru depășirea limitelor de zgomot în Parcul Herăstrău. Clotilde Armand: “Le transmit un singur mesaj: Respectați legea!”

Categorii

Telefonul Cetățeanului

021.9540

Petiții Online

Depune o petiție

Scrie-ne pe e-mail

contact@politialocalasector1.ro

Activități locale 13.01.2023

La inițiativa primarului, Clotilde Armand, Poliția Locală Sector 1 a intensificat în anul 2022 controalele în Parcul Herăstrău pentru verificarea respectării legislației privind ordinea și liniștea publică și pentru verificarea activității comerciale a teraselor și cluburilor.

În urma controalelor efectuate în cursul anului trecut  au fost aplicate 40 de sancțiuni contravenționale în cuantum de 34.000 lei pentru depășirea limitelor de zgomot prevăzute de legislația în vigoare prin difuzarea muzicii la intensitate ridicată.

"Am făcut un plan permanent de măsuri prin care s-a acționat cu precădere în zilele de vineri și sâmbătă în intervalul 22.00 – 02.00, am avut foarte multe reclamații pentru aceste ore. O premieră pentru parcul Herăstrău și zona din împrejurimi, în cazul a două restaurante, "La Brasserie" și "Guava", care deranjau frecvent locuitorii cu concertele live de manele, cu dedicații « fără număr », până dimineață. În ambele cazuri am decis suspendarea pentru 30 de zile a autorizațiilor de funcționare. Tot pentru muzică tare au primit sancțiuni și cluburile Nuba, It Cucina și Kayo. Am transmis public un singur mesaj: "Respectați legea!" Cine nu a înțeles acest lucru, a suportat consecințele", a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

Totodată, în anul 2022 Primăria Sectorului 1 a mai luat altă decizie în premieră pentru administrația locală: am sesizat Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) să confişte de la un restaurant din Herăstrău aproximativ 1 milion de euro, bani obţinuţi ilegal după ce administratorii au ignorat dispoziţiile Poliţiei Locale Sector 1 de suspendare a activităţii.

Acestea nu sunt demersuri singulare, astfel de măsuri urmează a fi luate și în cazul altor baruri și restaurante care dețin autorizație de funcționare, dar care difuzează muzica la intensitate mare până noaptea târziu, tulburând astfel liniștea cetățenilor.

"Nu mă impresionează campaniile mediatice făcute împotriva mea de patronii nemulțumiți ai acestor terase, de plângeri penale sau de procese inventate. Vom continua toate aceste acțiuni în 2023, am pus la punct un nou plan permanent de măsuri pentru Parcul Herăstrău. În perioda următoare urmează să cerem ANAF-ul să confiște noi sume de bani de la administratorii unor cluburi cărora le-am suspendat activitatea", a mai precizat primarul Clotilde Armand.

Stimați cetățeni, vă punem la dispoziție numărul de telefon 021.9540, unde puteți transmite sesizări cu privire la neregulile sesizate în Sectorul 1, din următoarele domenii: ordine și liniște publică, circulația pe drumurile publice, disciplina în construcții și afișajul stradal, protecția mediului, activitatea comercială, asociații de proprietari și evidența persoanelor, vehicule abandonate, poliția animalelor, prevenire situații de urgență, înregistrări, radieri mopede.

Conform Ordinului 38/2020 privind utilizarea înscrisurilor în formă electronică la nivelul autorităților și instituțiilor publice, vă informăm că Poliția Locală Sector 1 utilizează poșta electronică pentru primirea și emiterea înscrisurilor, prin adresa de e-mail: contact@politialocalasector1.ro.

Sari la conținut