Acțiune Poliția Locală Sector 1 – Deșeuri Depozitate Ilegal

Categorii

Telefonul Cetățeanului

021.9540

Petiții Online

Depune o petiție

Scrie-ne pe e-mail

contact@politialocalasector1.ro

Informări 14.03.2019

     Având în vedere sesizările cetățenilor, cu privire la existența unor terenuri insalubre pe raza administrativ-teritorială a Sectorului 1, pe care se depozitează necontrolat deșeuri, în urma activității specifice și a controlalelor efectuate în zonă, Poliția Locală Sector 1 a aplicat un număr de 700 sancțiuni contravenționale în anul 2018 și 121 sancțiuni contravenționale în anul 2019 celor care încalcă prevederile HCGMB nr. 120/2010 privind normele de salubrizare și igienizare ale Municipiului Bucuresti.

     În prezent, se află în desfășurare procedurile specifice de identificare a proprietarilor de terenuri care încalcă prevederile legale. Aceștia vor fi somați să se conformeze prevederilor legale, în caz contrar, se vor aplica sancțiuni contravenționale.

     Zonele în care se săvârșesc frecvent astfel de fapte sunt: str. Nadeș, str. Constantin Godeanu, str. Mimozei, Drumul Carierei, Drumul Piscul Nou, str. Chitila Triaj, str. Aeroportului, zona Sisești.

     De asemenea, vă informăm că impozitarea proprietăților situate în intravilan, lăsate neîngrijite, va fi majorată până la 500%.

     Astfel de activități întreprinse de polițiștii locali ai Sectorului 1 vor avea caracter permanent. Pentru menținerea unui climat civic corespunzător în rândul comunității, recomandăm cetățenilor ca în cazul în care sesizează aspecte ce pot implica intervenția Poliției Locale Sector 1, să apeleze numărul de telefon al Dispeceratului - 021 9540, fiind în permanență la dispoziția cetățeanului. În acest fel, la fața locului va fi dirijată cu operativitate o patrulă de poliție locală, în vederea aplicării măsurilor legale ce se impun la momentul oportun.

Stimați cetățeni, vă punem la dispoziție numărul de telefon 021.9540, unde puteți transmite sesizări cu privire la neregulile sesizate în Sectorul 1, din următoarele domenii: ordine și liniște publică, circulația pe drumurile publice, disciplina în construcții și afișajul stradal, protecția mediului, activitatea comercială, asociații de proprietari și evidența persoanelor, vehicule abandonate, poliția animalelor, prevenire situații de urgență, înregistrări, radieri mopede.

Conform Ordinului 38/2020 privind utilizarea înscrisurilor în formă electronică la nivelul autorităților și instituțiilor publice, vă informăm că Poliția Locală Sector 1 utilizează poșta electronică pentru primirea și emiterea înscrisurilor, prin adresa de e-mail: contact@politialocalasector1.ro.

Sari la conținut