Acțiuni De Combatere A Ambroziei Și A Depozitărilor Ilegale De Deșeuri

Categorii

Telefonul Cetățeanului

021.9540

Petiții Online

Depune o petiție

Scrie-ne pe e-mail

contact@politialocalasector1.ro

Informări 12.08.2019

     În urma verificărilor efectuate de către polițiștii locali, pe raza administrativ teritorială a Sectorului 1, au fost identificate 176 terenuri insalubre, cu vegetație crescută în mod excesiv (inclusiv planta ambrozie) și deșeuri depozitate ilegal.

     În conformitate cu prevederile art. 9(2), lit. i din H.C.G.M.B. nr. 120/2010, privind normele de salubrizare şi igienizare ale municipiului Bucureşti, „proprietarii au obligaţia să asigure o permanentă stare de salubrizare şi igienizare pe terenurile pe care le deţin cu orice titlu, precum şi îngrădirea acestora”.

     În consecință, în urma neregulilor constatate, au fost aplicate 124 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 248.000 lei. De la începutul anului 2019 și până în prezent, au fost transmise 176 somații proprietarilor care dețin terenuri nesalubrizate.

     În prezent, în cadrul Biroului Protecția Mediului, sunt supuse spre verificare 83 terenuri pe care se află deșeuri și vegetație spontană, în vederea: identificării și somării proprietarilor, iar, după caz, sancționării contravenționale.

     La nivelul Poliției Locale Sector 1, au fost înregistrate 36 petiții în care se reclamă faptul că pe anumite terenuri se află planta ambrozie.

     Poliția Locală Sector 1 acordă o atenție sporită acestei probleme, sesizându-se din oficiu, din materialele de presă sau rețelele sociale.

Sediul Central: Strada Prometeu nr. 26, sector 1, București, cod poștal 014225

Telefonul cetățeanului: 021 9540

E-mail: contact@politialocalasector1.ro

Stimați cetățeni, vă punem la dispoziție numărul de telefon 021.9540, unde puteți transmite sesizări cu privire la neregulile sesizate în Sectorul 1, din următoarele domenii: ordine și liniște publică, circulația pe drumurile publice, disciplina în construcții și afișajul stradal, protecția mediului, activitatea comercială, asociații de proprietari și evidența persoanelor, vehicule abandonate, poliția animalelor, prevenire situații de urgență, înregistrări, radieri mopede.

Conform Ordinului 38/2020 privind utilizarea înscrisurilor în formă electronică la nivelul autorităților și instituțiilor publice, vă informăm că Poliția Locală Sector 1 utilizează poșta electronică pentru primirea și emiterea înscrisurilor, prin adresa de e-mail: contact@politialocalasector1.ro.

Sari la conținut