Buletin De Evenimente Din Data De 05.03.2018

Categorii

Telefonul Cetățeanului

021.9540

Petiții Online

Depune o petiție

Scrie-ne pe e-mail

contact@politialocalasector1.ro

Activități locale 08.03.2018

Evenimente principale

1. Poliţişti locali din cadrul Serviciului Intervenţii Rapide au acţionat în următoarele zone de competenţă: Cartier Pajura şi străzile adiacente, Piaţa Presei Libere, Aeroportul Băneasa, Prometeu, Arcul de Triumf, Piaţa Charles de Gaulle, Piaţa Victoriei, Piaţa Romană şi zonele adiacente pentru depistarea persoanelor care efectuează comerţ stradal neautorizat, a celor care consumă băuturi alcoolice pe domeniul public, a celor care apelează la mila conducătorilor auto sau a trecătorilor. De asemenea, pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice, au fost supravegheate parcările auto, imobilele de locuinţe, punctele de lucru ale agenţilor comerciali şi starea de curăţenie a domeniului public, prevenind astfel producerea de evenimente. Două (2) sancţiuni contravenţionale au fost aplicate, cu amendă în valoare de 1.160 lei, conform O.U.G.195/2002.

     2. Poliţişti locali din cadrul Serviciului Ordine şi Linişte Publică au acţionat pentru prevenirea şi combaterea comerţului stradal neautorizat, a actelor de cerşetorie şi pentru menţinerea curăţeniei domeniului public, aplicându-se 11 sancţiuni contravenţionale, cu amendă în valoare de 4.860 lei. De asemenea, au fost aplicate 6 comunicări în vederea sancţionării contravenţionale în lipsă și 2 atenționări.

     3. În urma unei sesizări primite de la Dispeceratul Poliției Locale a Municipiului București, polițiști locali din cadrul Serviciului Circulație pe Drumurile Publice s-au deplasat în str. Nicolae Iorga, pentru a acorda sprijin lucrătorilor din cadrul I.G.S.U Pompieri. Aceștia au acționat pentru îndepărtarea țurțurilor de gheață, formați la acoperișul imobilului. Polițiștii locali au comunicat că la fața locului s-a luat legătura cu proprietarul unui autoturism care a fost avariat din cauza căderii de zăpadă și gheață, formate la acoperișul imobilului. La scurt timp, în locația indicată s-a prezentat un echipaj din cadrul I.G.S.U-Pompieri, care a acționat pentru îndepărtarea țurțurilor. Polițiștii locali au fluidizat traficul rutier și pietonal din zonă. În urma evenimentului, nu au fost înregistrate victime omenești.

Serviciul Poliția Animalelor

     Poliţişti locali din cadrul Serviciului Poliţia Animalelor au desfăşurat activităţi menite să asigure un climat de ordine şi siguranţă civică, relaționând cu deţinătorii/proprietarii de animale de pe raza sectorului 1. În scopul soluționării sesizărilor primite din partea cetățenilor și înregistrate la nivelul Serviciului Poliția Animalelor, polițiștii locali s-au deplasat pe străzile Iulia Hașdeu, Drumul Ponoarele, Madrigalului, Știrbei Vodă, Ioan Zalomir, Jiului, Vadul Moldovei, Intr. Epocii, Bd. Poligrafiei, Cal. Floreasca, ocazie cu care a fost capturat un câine ce ulterior a fost vaccinat antirabic.

     În cadrul Centrului Teritorial din şos. Odăii nr. 3-5, sector 1 au fost sterilizați 4 câini dintre cei aflați în adăpost și s-au aplicat 7 tratamente.

     A fost revendicat un câine de către proprietarul său, proprietarul fiind sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 100 lei, conform Legii 61/1991.

     Pe parcursul zilei, a fost executată muncă în folosul comunității de către 8 (opt) persoane, activitate neremunerată constând în curăţarea şi spălarea spaţiilor de cazare a câinilor comunitari, transportul şi administrarea de apă şi hrană acestora şi curăţenia în spaţiile adiacente adăpostului. Pe timpul executării sancţiunilor, persoanele condamnate şi-au îndeplinit obligaţiile stabilite prin programul de lucru.

Stimați cetățeni, vă punem la dispoziție numărul de telefon 021.9540, unde puteți transmite sesizări cu privire la neregulile sesizate în Sectorul 1, din următoarele domenii: ordine și liniște publică, circulația pe drumurile publice, disciplina în construcții și afișajul stradal, protecția mediului, activitatea comercială, asociații de proprietari și evidența persoanelor, vehicule abandonate, poliția animalelor, prevenire situații de urgență, înregistrări, radieri mopede.

Conform Ordinului 38/2020 privind utilizarea înscrisurilor în formă electronică la nivelul autorităților și instituțiilor publice, vă informăm că Poliția Locală Sector 1 utilizează poșta electronică pentru primirea și emiterea înscrisurilor, prin adresa de e-mail: contact@politialocalasector1.ro.

Sari la conținut