Buletin De Evenimente Din Data De 06.03.2018

Categorii

Telefonul Cetățeanului

021.9540

Petiții Online

Depune o petiție

Scrie-ne pe e-mail

contact@politialocalasector1.ro

Activități locale 08.03.2018

Evenimente principale

     1. Poliţişti locali din cadrul Serviciului Intervenţii Rapide au acţionat în următoarele zone de competenţă: Cartier Pajura şi străzile adiacente, Piaţa Presei Libere, Aeroportul Băneasa, Prometeu, Arcul de Triumf, Piaţa Charles de Gaulle, Piaţa Victoriei, Piaţa Romană şi zonele adiacente pentru depistarea persoanelor care practică comerţ stradal neautorizat, a celor care consumă băuturi alcoolice pe domeniul public, a celor care apelează la mila conducătorilor auto sau trecătorilor. Pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice au fost supravegheate parcările auto, imobilele de locuinţe, punctele de lucru ale agenţilor comerciali şi starea de curăţenie a domeniului public, prevenind producerea de evenimente. În urma acestei acțiuni, au fost aplicate 2 sancţiuni contravenţionale, cu amendă în valoare de 580 lei, conform O.U.G.195/2002 (aplicate la sediul serviciului).

     2. Poliţişti locali din cadrul Serviciului Ordine şi Linişte Publică au acţionat pentru prevenirea şi combaterea comerţului stradal neautorizat, a actelor de cerşetorie şi pentru menţinerea curăţeniei domeniului public, aplicându-se 4 sancţiuni contravenţionale, cu amendă în valoare de 790 lei, din care una conform H.C.G.M.B 124/2008, una conform Legii 61/1991 și 2 conform O.U.G. 195/2002. De asemenea, au fost aplicate 10 comunicări în vederea sancţionării contravenţionale în lipsă și 7 atenționari.

     3. În jurul orelor 1730, polițiști locali din cadrul Serviciului Circulație pe Drumurile Publice s-au sesizat din oficiu cu privire la un eveniment din intersecția Bd. Banu Manta cu Șos. Nicolae Titulescu. Un autoturism marca Renault a accidentat o persoană de sex masculin, care a traversat legal pe trecerea pentru pietoni. Deoarece pietonul nu prezenta urme vizibile de vătămare corporală și nu a vrut să depună plângere împotriva șoferului, persoanele implicate în eveniment au fost legitimate și îndrumate către Biroul Accidente Ușoare.

Serviciul Poliţia Animalelor

     Poliţişti locali din cadrul Serviciului Poliţia Animalelor au desfăşurat activităţi menite să asigure un climat de ordine şi siguranţă civică, relaționând cu deţinătorii/proprietarii de animale de pe raza sectorului 1.

     În scopul soluționării sesizărilor primite din partea cetățenilor și înregistrate la nivelul Serviciului Poliția Animalelor, polițiștii locali s-au deplasat pe Str. Madrigalului, Șos.Odăii, Drumul Ponoarele, Intr. Epocii, Cal.Floreasca, Bd.Poligrafiei, Str.Băiculești, Ion Câmpineanu, ocazie cu care a fost capturat un câine, care a fost vaccinat antirabic la intrare în adăpost și a fost legitimată o persoană.

     În cadrul Centrului Teritorial din şos. Odăii nr. 3-5, sector 1 au fost sterilizați 2 câini dintre cei aflați în adăpost și s-au aplicat 10 tratamente.

     Pe parcursul zilei, a fost executată muncă în folosul comunității de către 15 (cincisprezece) persoane, activitate neremunerată constând în curăţarea şi spălarea spaţiilor de cazare a câinilor comunitari, transportul şi administrarea de apă şi hrană acestora şi curăţenia în spaţiile adiacente adăpostului. Pentru 1 (una) persoană au fost efectuate Instructajele pentru Protecția Muncii precum și Instructajele în Domeniul Situațiilor de Urgență. Pe timpul executării sancţiunilor, persoanele condamnate şi-au îndeplinit obligaţiile stabilite prin programul de lucru.

Stimați cetățeni, vă punem la dispoziție numărul de telefon 021.9540, unde puteți transmite sesizări cu privire la neregulile sesizate în Sectorul 1, din următoarele domenii: ordine și liniște publică, circulația pe drumurile publice, disciplina în construcții și afișajul stradal, protecția mediului, activitatea comercială, asociații de proprietari și evidența persoanelor, vehicule abandonate, poliția animalelor, prevenire situații de urgență, înregistrări, radieri mopede.

Conform Ordinului 38/2020 privind utilizarea înscrisurilor în formă electronică la nivelul autorităților și instituțiilor publice, vă informăm că Poliția Locală Sector 1 utilizează poșta electronică pentru primirea și emiterea înscrisurilor, prin adresa de e-mail: contact@politialocalasector1.ro.

Sari la conținut