Buletin De Evenimente Din Data De 09.10.2018 – Evenimente Principale

Categorii

Telefonul Cetățeanului

021.9540

Petiții Online

Depune o petiție

Scrie-ne pe e-mail

contact@politialocalasector1.ro

Informări 11.10.2018

     În data de 09.10.2018, în urma activităților de prevenire și combatere a încălcărilor normelor legale din competență, polițiștii locali ai sectorului 1 au legitimat 56 persoane și au aplicat 49 sancțiuni contravenționale cu o valoare totală de 11.985 lei, 97 comunicări în vederea sancționării contravenționale și 5 atenționări.

     Polițiști locali din cadrul Serviciului Circulație pe Drumurile Publice, Mopede au aplicat 24 sancțiuni contravenționale, cu amendă în valoare totală de 5.800 lei, dintre care 2 conform HCGMB nr. 124/2008 și 22 conform OUG nr. 195/2002. De asemenea, au fost aplicate 67 comunicări în vederea sancționării contravenționale.

     În urma activității specifice, polițiștii locali din cadrul Serviciului Ordine și Liniște Publică au acționat pentru prevenirea și combaterea comerțului stradal neautorizat, a actelor de cerșetorie și pentru menținerea curățeniei domeniului public, aplicându-se 17 sancțiuni contravenționale cu amendă în valoare totală de 4.250 lei, dintre care 10 conform Legii nr. 61/1991, 2 conform HCL S1 nr. 132/2006 și 5 conform OUG nr. 195/2002. De asemenea, au fost aplicate 16 comunicări în vederea sancționării contravenționale și 5 atenționări.

     În baza Planului de Acțiune nr. 943/05.10.2018, în perioada 08-31.10.2018, polițiști locali din cadrul Biroului Protecția Mediului, Serviciul Ordine și Liniste Publică și Serviciul Intervenții Rapide acționează pentru depistarea și luarea măsurilor legale împotriva persoanelor care transportă deșeuri fără să dețină Acordul de Transport Deșeuri rezultate din activitatea proprie, emis de Primăria Municipiului București și a acelora care încalcă prevederile legale cu privire la normele de salubrizare și igienizare ale municipiului București, pe terenurile virane din proximitatea gropii de gunoi Iridex.

     În data de 09.10.2018, ora 14:25, în urma unei sesizări primite prin Serviciul Dispecerat, polițiști locali din cadrul Serviciului Ordine și Liniște Publică s-au deplasat pe str. Morii, la Detașamentul de Pompeiri Dămăroaia, unde s-a prezentat o persoană de sex masculin, de aproximativ 60 ani, care a declarat faptul că se numește T.J. și nu își mai amintește data nașterii și domiciliul. Echipajul a condus persoana la sediul serviciului de ordine și liniște publică, unde a fost solicitat sprijin din partea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 1, în vederea consilierii acesteia. Persoana nu a putut fi identificată, fapt pentru care s-a solicitat prin Serviciul Unic de Urgență 112 o ambulanță, în vederea internării la Spitalul Alexandru Obregia. Polițiștii locali au însoțit bărbatul la spital, unde s-a constatat faptul că acesta avea internări anterioare. Numitul T.J. a fost verificat în baza de date, de unde a rezultat faptul că are vârsta de 65 ani și domiciliază pe raza sectorului 4. A fost solicitat sprijinul Poliției Locale Sector 4, pentru a lua legătura cu familia acestuia. La adresă, se afla soția bărbatului, care a fost informată cu privire la faptul că soțul a fost internat la Spitalul Alexandru Obregia.

     În data de 09.10.2018, ora 18:00, în urma unei sesizări primite de la Dispeceratul PLMB, polițiști locali din cadrul Serviciului Intervenții Rapide s-au deplasat pe șos. Gh. I. Sisești nr. 146-156, unde a izbucnit un incendiu la subsolul unui imobil în construcție din cadrul Complexului Valetta Residence. Echipajul a comunicat faptul că incendiul a izbucnit pe terasa aflată la parterul clădirii, fiind afectată întreaga izolație exterioară a acesteia. Incendiul a fost lichidat și nu s-a soldat cu victime. În locație se aflau echipaje din cadrul IGSU Pompieri, Secția 5 Poliție și SMURD.

     În data de 09.10.2018, ora 18:31, în urma unei sesizări primite de la Dispeceratul PLMB, polițiști locali din cadrul Serviciului Intervenții Rapide s-au deplasat pe șos. Odăii nr. 3-5, unde a avut loc un accident rutier soldat cu o victimă, un copil de aproximativ 2 ani. Echipajul a comunicat faptul că accidentul a avut loc în incinta Complexului de Locuințe Sociale, situat în Șos. Odăii nr. 3-5. Numitul I.P.L, în timp ce efectua manevra de mers înapoi, pentru a parca autoturismul, și-a călcat fiica în vârstă de 2 ani, ce se afla nesupravegheată în spatele autoturismului. Personalul medical aflat la fața locului a constatat decesul copilului, după efectuarea măsurilor de resuscitare. La fața locului se aflau echipaje din cadrul Secției 5 Poliție, BPR, Ambulanța SMURD și Serviciul Criminalistic. Ulterior, cadavrul a fost ridicat de lucrători din cadrul INML. Echipajul a acordat sprijin prin balizarea zonei și menținerea la distanță a persoanelor curioase.

Sediul Central: Strada Prometeu nr. 26, sector 1, București, cod poștal 014225

Telefonul cetățeanului: 021 9540

E-mail: contact@politialocalasector1.ro

Stimați cetățeni, vă punem la dispoziție numărul de telefon 021.9540, unde puteți transmite sesizări cu privire la neregulile sesizate în Sectorul 1, din următoarele domenii: ordine și liniște publică, circulația pe drumurile publice, disciplina în construcții și afișajul stradal, protecția mediului, activitatea comercială, asociații de proprietari și evidența persoanelor, vehicule abandonate, poliția animalelor, prevenire situații de urgență, înregistrări, radieri mopede.

Conform Ordinului 38/2020 privind utilizarea înscrisurilor în formă electronică la nivelul autorităților și instituțiilor publice, vă informăm că Poliția Locală Sector 1 utilizează poșta electronică pentru primirea și emiterea înscrisurilor, prin adresa de e-mail: contact@politialocalasector1.ro.

Sari la conținut