Buletin De Evenimente Din Ziua De 05.06.2018

Categorii

Telefonul Cetățeanului

021.9540

Petiții Online

Depune o petiție

Scrie-ne pe e-mail

contact@politialocalasector1.ro

Informări 07.06.2018

     În urma activităților de prevenire și combatere a încălcărilor normelor legale din competență, în data de 05.06.2018, polițiști locali ai sectorului 1 au legitimat 58 persoane, au aplicat 47 sancțiuni contravenționale cu o valoare totală de 10.360 lei și 65 comunicări în vederea sancționării contravenționale.

     În perioada 25.05-30.06.2018, în baza Planului de măsuri nr. 3594/488/25.05.2018, Serviciul Ordine și Liniște Publică, în colaborare cu Direcția Inspecție – Biroul Protecția Mediului, Serviciul Poliția Animalelor și Serviciul Intervenții Rapide organizează și execută acțiuni pentru depistarea, prinderea și sancționarea contravențională a persoanelor care consumă băuturi alcoolice, aruncă pe jos cojile semințelor, se urcă pe bănci cu picioarele, își plimbă animalele de companie fără să strângă dejecțiile evacuate ale acestora ori încalcă alte prevederi legale în vigoare, fapt ce afectează climatul de ordine și siguranță publică pe raza sectorului 1.

     În data de 06.06.2018, ora 03:12, în baza unei sesizări primite prin Serviciul Dispecerat, polițiști locali din cadrul Serviciului Ordine și Liniște Publică s-au deplasat pe Calea Dorobanților nr. 187, unde o creangă de aproximativ 15 m lungime și 20 cm grosime s-a rupt dintr-un copac și a căzut pe banda a doua de circulație. O altă creangă a rămas suspendată, prezentând pericol de prăbușire. Pentru intervenție, au fost direcționați polițiști locali din cadrul Serviciului Situații de Urgență care au secționat crengile, iar pentru ridicarea materialului lemons s-a luat legătura cu compania de salubrizare SC Romprest SA, prin Serviciul Dispecerat.

     La ora 09:00 a zilei de 05.06.2018, polițiști locali din cadrul Serviciului Situații de Urgență, în baza unei sesizări a Serviciului Dispecerat, s-au deplasat pe str. Constantin Stere nr. 29 unde au acționat pentru ridicarea unor cabluri suspendate la joasă înălțime. Cablurile au fost ridicate de la nivelul solului cu ajutorul autospecialei de lucru la înălțime și repoziționate la starea inițială, în sistemele de fixare de pe stâlpi.De asemenea, la ora 10:50, pe Șos. București-Ploiești s-a acționat pentru înlăturarea a două bannere publicitare amplasate ilegal, ce prezentau pericol de prăbușire pe carosabil. În urma încheierii unui proces verbal, obiectele au fost predate Administrației Domeniului Public Sector 1.

     Cu scopul soluționării sesizărilor primite din partea cetățenilor, înregistrate la nivelul Serviciului Poliția Animalelor și în urma efectuărilor realizate, polițiștii locali au capturat un câine fără stăpân și au legitimat 3 persoane. Au fost aplicate două sancțiuni contravenționale conform HCGMB nr. 120/2010, un avertisment și o amendă în valoare de 200 lei.

Sediul Central: Strada Prometeu nr. 26, sector 1, București, cod poștal 014225

Telefonul cetățeanului: 021 9540

E-mail: contact@politialocalasector1.ro

Stimați cetățeni, vă punem la dispoziție numărul de telefon 021.9540, unde puteți transmite sesizări cu privire la neregulile sesizate în Sectorul 1, din următoarele domenii: ordine și liniște publică, circulația pe drumurile publice, disciplina în construcții și afișajul stradal, protecția mediului, activitatea comercială, asociații de proprietari și evidența persoanelor, vehicule abandonate, poliția animalelor, prevenire situații de urgență, înregistrări, radieri mopede.

Conform Ordinului 38/2020 privind utilizarea înscrisurilor în formă electronică la nivelul autorităților și instituțiilor publice, vă informăm că Poliția Locală Sector 1 utilizează poșta electronică pentru primirea și emiterea înscrisurilor, prin adresa de e-mail: contact@politialocalasector1.ro.

Sari la conținut