Campanie De Informare A Posesorilor De Animale De Companie

Categorii

Telefonul Cetățeanului

021.9540

Petiții Online

Depune o petiție

Scrie-ne pe e-mail

contact@politialocalasector1.ro

Informări 01.05.2023

Știați că?

România ocupă primul loc în Europa în ceea ce privește numărul de animale de companie pe cap de locuitor? Conform unor studii efectuate de European Pet Food Industry Federation (FEDIAF), peste 50% dintre gospodării au cel puțin un câine și/sau o pisică.

Pentru bunăstarea individuală și a comunității, este important să conștientizăm responsabilitățile pe care un animal de companie le implică. În acest context, polițiștii locali din cadrul Serviciului Poliția Animalelor desfășoară o amplă campanie de informare cu privire la obligațiile posesorilor de animale de companie.

Pe timpul plimbării pe domeniul public, stăpânii de animale sunt obligați să dețină asupra lor materialele necesare pentru curățarea locului după evacuarea dejecțiilor fiziologice ale animalului, să nu permită accesul acestora în spațiile menționate de lege, să țină câinii în lesă și celor agresivi să le pună obligatoriu și botniță.

Nerespectarea acestor prevederi vor fi sancționate cu amenzi cuprinse între 200 și 500 de lei.

Pentru sesizări, apelați Telefonul Cetățeanului,
la 021.9540, disponibil 24/7.

Stimați cetățeni, vă punem la dispoziție numărul de telefon 021.9540, unde puteți transmite sesizări cu privire la neregulile sesizate în Sectorul 1, din următoarele domenii: ordine și liniște publică, circulația pe drumurile publice, disciplina în construcții și afișajul stradal, protecția mediului, activitatea comercială, asociații de proprietari și evidența persoanelor, vehicule abandonate, poliția animalelor, prevenire situații de urgență, înregistrări, radieri mopede.

Conform Ordinului 38/2020 privind utilizarea înscrisurilor în formă electronică la nivelul autorităților și instituțiilor publice, vă informăm că Poliția Locală Sector 1 utilizează poșta electronică pentru primirea și emiterea înscrisurilor, prin adresa de e-mail: contact@politialocalasector1.ro.

Sari la conținut