Campanie Pentru Combaterea Și Distrugerea Ambroziei

Categorii

Telefonul Cetățeanului

021.9540

Petiții Online

Depune o petiție

Scrie-ne pe e-mail

contact@politialocalasector1.ro

Activități locale 31.05.2023

Polițiștii locali din cadrul Compartimentului Protecția Mediului desfășoară, de la începutul acestei luni, o amplă campanie pentru combaterea și distrugerea ambroziei. Echipele Poliției Locale Sector 1 efectuează controale, verifică și identifică terenurile invadate de această buruiană puternic alergenică.

Această campanie continuă acțiunile susținute ale administrației locale, derulate în perioada 2021-2022, ocazie cu care au fost aplicate aproximativ 400 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 317.000 de lei, conform Legii nr. 62/2018 privind combaterea buruienii ambrozia și HCGMB nr. 121/2010 privind unele măsuri de asigurare a îngrădirii, salubrizării şi igienizării terenurilor virane în Municipiul București.

Reamintim proprietarilor de terenuri și altor categorii stabilite prin lege că au obligația de a distruge buruiana ambrozia prin următoarele metode:

  • Cosirea repetată, manual sau mecanic;
  • Distrugerea cu unelte agricole;
  • Smulgerea, în cazul unor suprafețe izolate;
  • Efectuarea unor arături adânci și discuiri pe terenurile agricole;
  • Erbicidarea, după caz.

Persoanele fizice sunt sancționate cu amenzi cuprinse între 1.000 și 5.000 de lei iar cele juridice cu amenzi cuprinse între 10.000 și 20.000 de lei. Persoanele sancționate în primul an de control pot fi sancționate și în anii următori, dacă nu aplică măsurile de combatere a buruienii ambrozia, potrivit legii.

Pentru sesizări, vă punem la dispoziție Telefonul Cetățeanului
la 021.9540, disponibil 24/7.

Stimați cetățeni, vă punem la dispoziție numărul de telefon 021.9540, unde puteți transmite sesizări cu privire la neregulile sesizate în Sectorul 1, din următoarele domenii: ordine și liniște publică, circulația pe drumurile publice, disciplina în construcții și afișajul stradal, protecția mediului, activitatea comercială, asociații de proprietari și evidența persoanelor, vehicule abandonate, poliția animalelor, prevenire situații de urgență, înregistrări, radieri mopede.

Conform Ordinului 38/2020 privind utilizarea înscrisurilor în formă electronică la nivelul autorităților și instituțiilor publice, vă informăm că Poliția Locală Sector 1 utilizează poșta electronică pentru primirea și emiterea înscrisurilor, prin adresa de e-mail: contact@politialocalasector1.ro.

Sari la conținut