Modificări ale OUG nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, care vizează activitatea Poliției Locale

Categorii

Telefonul Cetățeanului

021.9540

Petiții Online

Depune o petiție

Scrie-ne pe e-mail

contact@politialocalasector1.ro

Informări 10.12.2022

Din data de 11 decembrie 2022, polițiștii locali pot solicita datele de identificare ale șoferilor auto!

Astfel, în urma modificărilor Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, la solicitarea poliției rutiere sau a poliției locale, proprietarul sau deținătorul mandatat al unui vehicul este obligat să comunice acesteia, în termenul indicat în cuprinsul solicitării, datele de identificare ale persoanei căreia i-a încredințat vehiculul pentru a-l conduce pe drumurile publice.

Obligația de a comunica datele de identificare se consideră îndeplinită dacă proprietarul sau deținătorul mandatat al unui vehicul comunică numele, prenumele, codul numeric personal, domiciliul/reședința și numărul și seria actului de identitate ale persoanei căreia i-a încredințat vehiculul, pentru a-l conduce pe drumurile publice.

Prin această modificare, se dorește facilitarea identificării și sancționării persoanelor care opresc sau staționează autovehiculul în mod neregulamentar.

Nerespectarea obligației de a comunica, în termenul indicat în cuprinsul solicitării poliției rutiere sau poliției locale, poate duce la sancționarea cu amenzi de până la 2.900 de lei, în cazul persoanelor fizice și de până 14.500 de lei, în cazul persoanelor juridice.

Amintim faptul că, în cazul refuzului furnizării informațiilor solicitate, amenzile vor fi plătite integral, nefiind posibilă varianta plății a jumătate din minimul amenzii, în termen de 15 zile.

Stimați cetățeni, vă punem la dispoziție numărul de telefon 021.9540, unde puteți transmite sesizări cu privire la neregulile sesizate în Sectorul 1, din următoarele domenii: ordine și liniște publică, circulația pe drumurile publice, disciplina în construcții și afișajul stradal, protecția mediului, activitatea comercială, asociații de proprietari și evidența persoanelor, vehicule abandonate, poliția animalelor, prevenire situații de urgență, înregistrări, radieri mopede.

Conform Ordinului 38/2020 privind utilizarea înscrisurilor în formă electronică la nivelul autorităților și instituțiilor publice, vă informăm că Poliția Locală Sector 1 utilizează poșta electronică pentru primirea și emiterea înscrisurilor, prin adresa de e-mail: contact@politialocalasector1.ro.

Sari la conținut