Notă Eveniment – 20.07.2018 Infracțiune Flagrantă

Categorii

Telefonul Cetățeanului

021.9540

Petiții Online

Depune o petiție

Scrie-ne pe e-mail

contact@politialocalasector1.ro

Informări 11.09.2018

     În urma unor sesizări venite din partea cetățenilor referitoare la vehiculele grele de transport marfă pe str. Salubrității, polițiști locali din cadrul Biroului Protecția Mediului și Serviciului Ordine și Liniște Publică au efectuat în data de 16.07.2018 controale la fața locului, în vederea depistării celor reclamate.

     În jurul orei 13:30, au fost depistate două persoane de sex masculin în timp ce transportau cu autocamione deșeuri rezultate din excavații, fără a deține Acord de transport deșeuri eliberat de Primăria Municipiului București, încălcând astfel prevederile art. 15 din H.C.G.M.B nr. 120/2010 privind aprobarea Normelor de salubrizare şi igienizare ale Municipiului Bucureşti. Persoanele în cauză au fost sancționate contravențional, cu o valoare totală de 400 lei.

     În momentul în care polițiștii locali aplicau sancțiunile contravenționale celor doi conducători auto, de la o distanță de aproximativ 50m a ieșit un autocamion plin cu deșeuri rezultate din excavații, de pe un drum de servitute. A traversat drumul public (str. Salubrității) și a intrat în șantierul de pe str. Salubrității nr 42A, încercând vizibil să se eschiveze de echipajul poliției locale.

     Polițistul local N.A. s-a deplasat la autocamionul care a intrat în șantier, iar când a ajuns lângă autobasculantă, a observat că șoferul nu se mai afla în habitaclu.

     Lângă autocamion, se afla o persoană de sex masculin, care a fost interceptată și întrebată de către polițistul local dacă este șoferul autocamionului. Acesta a declarat verbal faptul că nu este și nici nu cunoaște șoferul, că dânsul este fierar betonist la acel șantier și că nu deține permis de conducere. Persoana în cauză era îmbrăcată cu pantalon scurt de culoare albastru, tricou de culoare albastru și papuci din material plastic. Vestimentația era curată, ceea ce a creat suspiciunea polițiștilor locali, bărbatul nefiind echipat corespunzător pentru lucrul pe șantier.

     În urma celor constatate, polițiștii locali au mutat vehiculele de serviciu la aproximativ 100m față de locul constatării, pentru a efectua o pândă cu ajutorul căreia să fie depistat conducătorul autocamionului în cauză.

     Polițistul local C. D. a efectuat pânda fără autovehiculul de serviciu într-o zonă cu vegetație crescută, la aproximativ 10m de autocamionul în cauză, pentru a observa cu ușurință cine este conducătorul și pentru a putea alerta ceilalți polițiști locali aflați în autoturismele de serviciu.

     În jurul orei 13:52, la autoturismul în cauză s-a prezentat persoana legitimată anterior (care declarase că nu este șoferul autocamionului) și s-a urcat în vehicul, l-a pornit și a părăsit locația, traversând drumul public str. Salubrității și deplasându-se pe un drum de servitute, către cartierul A.N.L Henri Coandă.

     În acel moment, polițistul local C.D. i-a anunțat telefonic pe polițiștii locali S.D. și N.A., pentru a proceda la urmărirea și oprirea autocamionului.

     Conducătorul autocamionului, după ce a observat echipajul de poliție locală, s-a dat jos din vehicul și a încercat să fugă de la fața locului. Polițiștii locali angrenați în urmărirea acestuia au interceptat persoana în cauză și au verificat-o în baza de date a Serviciului Dispecerat. În urma verificării, a reieșit faptul că persoana în cauză nu posedă permis de conducere, fapt pentru care Serviciul Dispecerat a solicitat Dispeceratului Brigăzii Rutiere al D.G.P.M.B direcționarea unui echipaj la fața locului.

     În locație s-a mai prezentat o persoană de sex masculin, care a declarat faptul că dumnealui ar fi adus autovehiculul în zona șantierului din str. Salubrității nr. 42A, după care a plecat în pauza de masă, lăsând autocamionul deschis și cheile în contact. Acesta a mai declarat că persoana depistată de către polițiștii locali este un coleg de serviciu, care a condus autocamionul fără știrea lui.

     În jurul orei 14:45, la fața locului s-a prezentat un polițist al Brigăzii Rutiere din cadrul D.G.P.M.B care a preluat persoana în cauză în vederea continuării cercetărilor sub aspectul săvârșrii infracțiunii contra siguranței circulației pe drumurile publice, privind conducerea unui vehicul fără permis de conducere, faptă incriminată de art. 335 N.C.P.

Sediul Central: Strada Prometeu nr. 26, sector 1, București, cod poștal 014225

Telefonul cetățeanului: 021 9540

E-mail: contact@politialocalasector1.ro

Stimați cetățeni, vă punem la dispoziție numărul de telefon 021.9540, unde puteți transmite sesizări cu privire la neregulile sesizate în Sectorul 1, din următoarele domenii: ordine și liniște publică, circulația pe drumurile publice, disciplina în construcții și afișajul stradal, protecția mediului, activitatea comercială, asociații de proprietari și evidența persoanelor, vehicule abandonate, poliția animalelor, prevenire situații de urgență, înregistrări, radieri mopede.

Conform Ordinului 38/2020 privind utilizarea înscrisurilor în formă electronică la nivelul autorităților și instituțiilor publice, vă informăm că Poliția Locală Sector 1 utilizează poșta electronică pentru primirea și emiterea înscrisurilor, prin adresa de e-mail: contact@politialocalasector1.ro.

Sari la conținut