Opt Unități De Alimentație Publică Din Sectorul 1, Sancționate Prin Confiscarea Veniturilor

Categorii

Telefonul Cetățeanului

021.9540

Petiții Online

Depune o petiție

Scrie-ne pe e-mail

contact@politialocalasector1.ro

Activități locale 01.05.2023

Atribuțiile de control în domeniul activităților comerciale permit polițiștilor locali să desfășoare acțiuni de prevenire și combatere a faptelor de comerț ilegal.

De la începutul anului și până în prezent, polițiștii locali din cadrul Compartimentului Control Activități Comerciale au întreprins 382 de acțiuni de control, dintre care 96 la unități de alimentație publică din Sectorul 1. La opt dintre cele 96 de unități s-a aplicat sancțiunea complementară de confiscare a veniturilor obținute, din cauză că, deși au fost dispuse măsuri de suspendare a activității până la obținerea autorizației de funcționare, comercianții își desfășurau, în continuare, activitatea ilegal. Menționăm că aceste sume se fac integral venit la bugetul de stat.

În ceea ce privește situația construcțiilor tip chioșc amplasate ilegal, unde se desfășurau activități de comercializare presă sau flori, de la începutul anului 2022 și până în prezent au fost desființate de pe domeniul public 42 de construcții; pentru încă 4 sunt demarate procedurile necesare ridicării lor.

În urma verificărilor, anul acesta au fost identificate și sancționate 14 unități care încălcau prevederile legale referitoare la prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor din tutun.

Totodată, în ultima lună, s-a constatat o creștere a faptelor de tulburare a liniștii publice după ora 22:00, prin difuzarea muzicii la intensitate ridicată. Polițiștii locali au înmulțit controalele în zonele în care au fost semnalate frecvent aceste fapte, în mod special în incinta și proximitatea Parcului Regele Mihai I (Herăstrău). Desfășurăm permanent planuri de măsuri, în special în weekend, în intervalul orar 22:00-03:00.

Vă îndrumăm să apelați Dispeceratul Poliției Locale Sector 1 – 021.9540, disponibil 24/7, pentru sesizarea neregulilor observate.

Stimați cetățeni, vă punem la dispoziție numărul de telefon 021.9540, unde puteți transmite sesizări cu privire la neregulile sesizate în Sectorul 1, din următoarele domenii: ordine și liniște publică, circulația pe drumurile publice, disciplina în construcții și afișajul stradal, protecția mediului, activitatea comercială, asociații de proprietari și evidența persoanelor, vehicule abandonate, poliția animalelor, prevenire situații de urgență, înregistrări, radieri mopede.

Conform Ordinului 38/2020 privind utilizarea înscrisurilor în formă electronică la nivelul autorităților și instituțiilor publice, vă informăm că Poliția Locală Sector 1 utilizează poșta electronică pentru primirea și emiterea înscrisurilor, prin adresa de e-mail: contact@politialocalasector1.ro.

Sari la conținut