Politia Animalelor – Ce Trebuie Să Știm Înainte De A Adopta Un Cățel

Categorii

Telefonul Cetățeanului

021.9540

Petiții Online

Depune o petiție

Scrie-ne pe e-mail

contact@politialocalasector1.ro

Informări 10.11.2017

     Pentru început, ar trebui sa aflăm cât mai multe informaţii despre rasa pe care dorim să o adoptăm: ce fel de hrană, ce tip de îngrijire și ce spaţiu necesită, ce personalitate are etc.

     Orice câine am adopta, el trebuie să se potrivească cu stilul nostru de viaţă dar şi cu împrejurimile. Dacă locuim într-o garsonieră, nu vom opta pentru un câine de talie mare. Nu vrem un câine care să se îmbolnăvească, să se plictisească şi să ne distrugă casa. Câinii mari se vor adapta mult mai bine într-o locuință încăpătoare sau o casă cu curte.

     O decizie importantă este alegerea vârstei cățelului. Vom alege un pui de câine sau un câine adult? catel

     Dacă vom alege un câine adult, lucrurile sunt puțin mai simple, vom ști exact talia lui, cât și temperamentul. Atât câinii adulți cât și cei bătrâni se pot adapta la un nou stil de viață, pot învăța lucruri noi și pot fi chiar și dresați.

     Putem lua în considerare varianta adopţiei unui căţel comunitar. Câinii comunitari sunt foarte inteligenţi şi învaţă repede, fiind uşor de dresat. În plus, ei sunt foarte afectuoşi şi loiali, manifestându-şi recunostinţa pentru orice dovadă de atenţie pe care le-o acordăm. Unii dintre ei au fost abandonaţi de stăpâni şi este posibil să fie deja obişnuiţi cu anumite comenzi, ceea ce ne va simplifica mult viaţa dacă suntem o persoană ocupată, cu puţin timp la dispoziţie. Adopţia unui câine comunitar dintr-un adăpost poate fi o lecţie importantă şi pentru cei mici, care vor dezvolta mai multă compasiune faţă de animalele abandonate. Cât despre oamenii în vârstă, aceştia pot alege un câine adult, care necesită mai puţină energie şi atenţie din partea stăpânului, comparativ cu un pui.

     Dacă vom alege însă un pui de căţel, trebuie să fim conștienți de faptul că îngrijirea şi educarea acestuia presupune timp şi răbdare. După ce am adus căţelul acasă, trebuie să îi acordăm timp pentru a se adapta la noul cămin, deoarece va fi speriat şi îi va fi dor de mama lui. Îi vom arăta culcuşul şi castronelele cu apă şi mâncare şi îl vom lăsa să exploreze singur împrejurimile. Pentru ca adaptarea să fie mai uşoară, trebuie să îi acordăm foarte multa atenție în primele zile prin joacă, plimbări, recompense. Trebuie sa ne asigurăm că avem jucării disponibile pentru căţeluşul nostru şi fim atenti la lucrurile valoroase de prin casă (pune-le în locuri în care micuţul nu poate ajunge)! Acelaşi lucru trebuie făcut şi cu medicamentele şi substanţele chimice. Căţeluşilor le place să exploreze, aşa că nu ar trebui să le pui viaţa în pericol.

     Următoarea etapă va fi stabilirea veterinarului care se va ocupa de cățel. Acesta va stabili dieta câinelui în funcție de vârstă şi rasă, precum şi grila de vaccinare și deparazitare internă și externă.

     Studiile efectuate de-a lungul timpului au arătat numeroasele beneficii asupra calităţii vieţii pe care un animal de companie le aduce, motiv pentru care încurajăm adopția acestora. Ca și beneficii ale prezenţei unui animal în viața unei familii amintim:

  • Prezenţa unui câine ne va ajuta să reducem stresul şi anxietatea;
  • Câinii alungă momentele de depresie şi supărare din viaţa familiei;
  • Oamenii care îşi plimbă zilnic câinii sunt mai sănătoşi decât cei care nu au acasă un căţel;
  • Copilul care creşte alături de un câine învaţă de mic ce reprezintă loialitatea, dragostea, blândeţea, compasiunea, răbdarea, responsabilitatea;
  • Persoanele care deţin un căţel fac mai puţine vizite la doctor;
  • Prezenţa unui câine în viaţa noastra ne ajută la creşterea imunității generale;
  • Câinii pot contribui la recuperarea copiilor care suferă de autism sau alte afecţiuni psihice./li>

     In situația în care am reușit să vă convingem să adoptați un câine, vă așteptăm la sediul nostru din Șos Odăii nr. 3-5, Sector 1, unde peste 700 de suflete își caută o familie.

catel1
catel1
catel1

Stimați cetățeni, vă punem la dispoziție numărul de telefon 021.9540, unde puteți transmite sesizări cu privire la neregulile sesizate în Sectorul 1, din următoarele domenii: ordine și liniște publică, circulația pe drumurile publice, disciplina în construcții și afișajul stradal, protecția mediului, activitatea comercială, asociații de proprietari și evidența persoanelor, vehicule abandonate, poliția animalelor, prevenire situații de urgență, înregistrări, radieri mopede.

Conform Ordinului 38/2020 privind utilizarea înscrisurilor în formă electronică la nivelul autorităților și instituțiilor publice, vă informăm că Poliția Locală Sector 1 utilizează poșta electronică pentru primirea și emiterea înscrisurilor, prin adresa de e-mail: contact@politialocalasector1.ro.

Sari la conținut