Sinteza Activității Polițiștilor Din Cadrul Direcției Poliție Locală Sector 1, În Perioada 01-07.10.2018

Categorii

Telefonul Cetățeanului

021.9540

Petiții Online

Depune o petiție

Scrie-ne pe e-mail

contact@politialocalasector1.ro

Informări 08.10.2018

     În perioada 01-07.10.2018, au fost aplicate 275 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 92.310 lei, 307 comunicări în vederea sancționării contravenționale în lipsă și 35 atenționări.

     În baza Planului Comun de Măsuri nr. 9376/05.01.2018, încheiat între DGPMB-BR și Polițiile locale ale sectoarelor 1-6, în intervalele orare 07:00-09:30 și 16:00-19:00, polițiști locali din cadrul Serviciului Circulație pe Drumurile Publice, Mopede asigură fluidizarea traficului rutier și pietonal în intersecțiile: bd. Mareșal Alexandru Averescu cu bd. Mărăști, bd. Banu Manta cu șos. Nicolae Titulescu, bd. Aerogării cu str. Ficusului, bd. Aerogării cu str. Grațioasă, șos. București-Ploiești cu Aleea Teișani și Cal. Griviței cu str. Barbu Lăutaru.

     În baza Planului Comun de Măsuri, întregistrat în cadrul Poliției Locale Sector 1 cu nr. 13005/09.07.2018, încheiat între DGPMB-BPR, DGPLMB și DGPL Sector 1 și 2, în funcție de situația operativă, în intervalul orar 10:00-16:00, polițiști locali din cadrul Serviciului Circulație pe Drumurile Publice, Mopede acționează pentru identificarea și sancționarea contravențională a conducătorilor de autovehicule care nu respectă prevederile legale ce reglementează regimul circulației pe drumurile publice, verificarea stării de viabilitate a drumului public și conștientizarea participanților la trafic cu privire la riscurile la care se expun atunci când încalcă normele rutiere, în zona bd. Iancu de Hunedoara - Șos. Ștefan cel Mare, pe sectorul cuprins de la Pasajul Victoria până la str. Polonă, ambele sensuri.

     În baza Planului de Măsuri nr. 209/17.09.2018, cu ocazia începerii noului an școlar 2018-2019, serviciile din cadrul Direcției Ordine și Liniște Publică organizează și desfășoară activități de patrulare în zona unităților de învățământ, cu scopul fluidizării traficului rutier, asigurarea ordinii și liniștii publice și a respectării legislației în vigoare de către unitățile comerciale din imediata apropiere a unităților de învățământ.

     În baza Planului de Măsuri nr. 646/20.09.2018, în perioada 21.09-30.11.2018, în intervalul orar 20:00-06:00, Biroul Activități Comerciale din cadrul Direcției Inspecție, alături de Serviciul Intervenții Rapide efectuează controale în cadrul unităților de alimentație publică de tip bar/restaurant, cu scopul de a preveni și combate activitățile de alimentație publică ce nu respectă legislația în vigoare, precum și pentru asigurarea cadrului necesar desfășurării unor acte de comerț/servicii de piață conforme.

     În data de 05.10.2018, ora 22:33, în urma unei sesizări primite de la Dispeceratul PLMB, polițiști locali din cadrul Serviciului Ordine și Liniște Publică s-au deplasat în str. Popa Savu nr. 21A, unde a izbucnit un incendiu. Echipajul a comunicat faptul că a ars o parte a unui imobil părăsit în care, din declarațiile locatarilor din zonă, se adăposteau mai multe persoane de etnie rromă. Incendiul a fost lichidat, rezultând doar pagube materiale, fără victime.

     În data de 06.10.2018, ora 15:14, în urma unei sesizări primite prin Serviciul Dispecerat, polițiști locali din cadrul Serviciului Ordine și Liniște Publică s-au deplasat în zona Pieței Domenii, unde se verifică faptul că o persoană fără adăpost apelează la mila cetățenilor. Polițiștii locali care s-au deplasat la fața locului au identificat persoana care face obiectul sesizării, o persoană de sex masculin, având aproximativ 30-35 ani. A fost comunicat faptul că acesta pare că suferă de o formă de retard mintal, interacțiunea verbală cu acesta fiind aproape imposibilă. A fost solicitată intervenția lucrătorilor Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 1 pentru internarea bărbatului într-un centru social, în care să i se acorde îngrijirea necesară. Reprezentanții DGASPC S1 au procedat la consilierea persoanei fără adăpost, fiind ulterior internată la Centrul Social Odăi.

     În data de 06.10.2018, ora 16:02, polițiști locali din cadrul Serviciului Circulație pe Drumurile Publice, Mopede s-au autosesizat cu privire la faptul că un autovehicul a pătruns pe str. Costache Marinescu fără să respecte semnificația indicatorului rutier Acces interzis. Conducătorului autovehiculului i s-au adresat semnale regulamentare de oprire, acesta conformându-se. Polițiștii locali au sesizat faptul că bărbatul emana un miros puternic de acool, motiv pentru care a fost solicitată intervenția unui echipaj al Brigăzii de Poliție Rutieră. Echipajul BPR ajuns la fața locului a confirmat faptul că șoferul a consumat băuturi alcoolice, în urma testării cu aparatul Etilotest rezultând o alcoolemie de 0,96 mg/l în aerul expirat. Persoana în cauză a fost preluată de către echipajul BPR pentru continuarea cercetărilor.

Sediul Central: Strada Prometeu nr. 26, sector 1, București, cod poștal 014225

Telefonul cetățeanului: 021 9540

E-mail: contact@politialocalasector1.ro

Stimați cetățeni, vă punem la dispoziție numărul de telefon 021.9540, unde puteți transmite sesizări cu privire la neregulile sesizate în Sectorul 1, din următoarele domenii: ordine și liniște publică, circulația pe drumurile publice, disciplina în construcții și afișajul stradal, protecția mediului, activitatea comercială, asociații de proprietari și evidența persoanelor, vehicule abandonate, poliția animalelor, prevenire situații de urgență, înregistrări, radieri mopede.

Conform Ordinului 38/2020 privind utilizarea înscrisurilor în formă electronică la nivelul autorităților și instituțiilor publice, vă informăm că Poliția Locală Sector 1 utilizează poșta electronică pentru primirea și emiterea înscrisurilor, prin adresa de e-mail: contact@politialocalasector1.ro.

Sari la conținut