Sinteza Activității Polițiștilor Locali Ai Sectorului 1 În Perioada 17-24.02.2019

Categorii

Telefonul Cetățeanului

021.9540

Petiții Online

Depune o petiție

Scrie-ne pe e-mail

contact@politialocalasector1.ro

Informări 25.02.2019

     În perioada 17-24.02.2019, au fost aplicate 175 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 58.280 lei, 233 comunicări în vederea sancționării contravenționale și 23 atenționări.

     În baza Planului de Măsuri nr. 75/22.01.2019, în perioada 25.01-31.03.2019, în intervalul orar 20:00-06:00, polițiști locali din cadrul Biroului Activități Comerciale, alături de polițiști locali din cadrul Serviciului Intervenții Rapide efectuează controale cu scopul prevenirii și combaterii activităților de alimentație publică care nu respectă legislația în vigoare, precum și verificarea respectării prevederilor legale privind interzicerea fumatului în spațiile închise.

     În baza Planului de Măsuri nr. 80/14.01.2019, polițiști locali din cadrul Serviciului Circulație pe Drumurile Publice, Mopede desfășoară activități specifice pentru depistarea autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone care nu respectă semnificația indicatoarelor de limitare de tonaj și prevederile legale privind autorizarea sau accesul în anumite zone ale municipiului București, în perimetrul străzilor Soveja, Parâng, Carpați, Dornei, Herman Oberth și Athanasie Enescu.

     În baza Planului de Acțiune nr. 2489/19.02.2019, polițiști locali din cadrul Serviciului Circulație pe Drumurile Publice, Mopede acționează în intervalul orar 22:00-06:00 pentru îndepărtarea rablelor aflate pe domeniul public, cu scopul eliberării locurilor de parcare publice, asigurarea desfășurării în condiții de siguranță a operațiunilor de ridicare/mutare a vehiculelor și fluidizarea traficului rutier. Prevenirea și combaterea faptelor de tulburare a liniștii publice și eliminarea manifestărilor de rezistență ocazionate de aceste operațiuni se vor face de către polițiști locali din cadrul Serviciului Intervenții Rapide.

     În data de 21.02.2019, ora 19:00, în baza unei sesizări primite prin Serviciul Dispecerat, polițiști locali din cadrul Serviciului Intervenții Rapide s-au deplasat în str. Alexandru Șerbănescu nr. 60, unde se reclamă faptul că mai mulți tineri apelează la mila publică. Polițiștii locali au comunicat faptul că persoanele au fost depistate, legitimate și verificate în baza de date, având vârstele de 12, 13 și 15 ani. Doi dintre ei au fost preluați de către părinți, iar o persoană a fost predată, în urma încheierii procesului verbal, la Centrul de plasament Pinocchio, pentru că persoana care s-a prezentat pentru recuperarea minorului nu putea face dovada că este părinte/tutore legal. Minorii au fost consiliați de către reprezentanții DGASPC Sector 1, care s-au prezentat la sediul Poliției Locale Sector 1 din str. Prometeu nr. 26.

     În data de 19.02.2019, ora 09:35, polițiști locali din cadrul Serviciului Intervenții Rapide au comunicat faptul că în timpul executării atribuțiilor de serviciu în zona Calea Griviței nr. 208-210, au fost sesizați verbal de către o persoană de sex masculin asupra faptului că a fost lovită cu pumnul la nivelul feței, de către un individ necunoscut, fără un motiv aparent. Împreună cu victima agresiunii, polițiștii locali au pornit în căutarea agresorului, pe care l-au depistat de îndată, în persoana numitului C.A, domiciliat în București. Acesta părea că ar fi consumat băuturi alcoolice și a declarat verbal că a avut gestul violent fără un motiv anume și fără a-l cunoaște anterior pe cel pe care l-a lovit, incidentul fiind observat de către un agent de pază al unui magazin. Persoana în cauză a fost condusă la sediul Serviciului Circulație pe Drumurile Publice, Mopede, unde i-au fost întocmite actele procedurale pe baza cărora a fost predat agenților Secției 4 Poliție pentru continuarea cercetărilor.

     În data de 22.02.2019, ora 12:35, în urma unei sesizări primite prin Serviciul Dispecerat, polițiști locali din cadrul Serviciului Ordine și Liniște Publică s-au deplasat în Parcul Regina Maria, unde o persoană ar fi fost găsită decedată. Echipajul a comunicat faptul că la fața locului se aflau forțe din cadrul Secției 4 Poliție. De asemenea, s-au prezentat Serviciul Criminalistic, INML și tatăl persoanei decedate.

Telefonul cetățeanului: 021 9540

E-mail: contact@politialocalasector1.ro

Stimați cetățeni, vă punem la dispoziție numărul de telefon 021.9540, unde puteți transmite sesizări cu privire la neregulile sesizate în Sectorul 1, din următoarele domenii: ordine și liniște publică, circulația pe drumurile publice, disciplina în construcții și afișajul stradal, protecția mediului, activitatea comercială, asociații de proprietari și evidența persoanelor, vehicule abandonate, poliția animalelor, prevenire situații de urgență, înregistrări, radieri mopede.

Conform Ordinului 38/2020 privind utilizarea înscrisurilor în formă electronică la nivelul autorităților și instituțiilor publice, vă informăm că Poliția Locală Sector 1 utilizează poșta electronică pentru primirea și emiterea înscrisurilor, prin adresa de e-mail: contact@politialocalasector1.ro.

Sari la conținut