Prevenire Situații de Urgență

Șef birou

Curteanu Georgeta

Adresa

str. Pajurei, nr. 13 A, Sector 1

CONTACT

Telefon: 021.232.66.35, interior 1118

E-mail: contact@politialocalasector1.ro

Audiențe

Miercuri: 10:00-12:00

Biroul Prevenire Situații de Urgență este structura care asigură coordonarea activităților de prevenire și gestionare a situaţiilor de urgență la nivelul Poliției Locale Sector 1 și la nivelul Sectorului 1.

Prevenirea se asigură printr-un ansamblu de măsuri și activităţi specifice de identificare și monitorizare a factorilor de risc sau a unor riscuri potențiale ce pot apărea în zona de responsabilitate. Activitățile de prevenire stabilesc şi urmăresc îndeplinirea măsurilor şi a acțiunilor de gestionare a unei situații de urgență, de pregătire pentru intervenţie, de evacuare din zona afectată etc.

Printre atribuțiile principale ale Biroului Prevenire Situații de Urgență, regăsim:

  • asigură Secretariatul Tehnic al Comitetului Local pentru Situații de Urgență Sector 1;
  • pe timp de normalitate, elaborează planuri specifice în vederea pregătirii, în timp util, a unei reacții prompte, în cazul apariției unei situații de urgență;
  • asigură funcționarea sistemului de alarmare a populației Sectorului 1;
  • asigură mentenanța tehnicii și echipamentelor ce pot fi utilizate în gestionarea unei situații de urgență;
  • în cazul apariției unui eveniment, pune în aplicare măsurile din planurile elaborate și asigură instituirea, în cel mai scurt timp, a intervenției, cu scopul restabilirii rapide a stării de normalitate.

Atribuțiile detaliate ale B.P.S.U se regăsesc în Regulamentul de Organizare și Funcționare al Poliției Locale Sector 1.

Prin Biroul Prevenire Situații de Urgență, a fost modernizat și extins Sistemul de înștiințare, alarmare și avertizare a populației Sectorului 1, care a fost introdus în Sistemul Național de alarmare. Acesta este compus din 67 sirene electronice de 1200 Watt și este un produs informatic modern, de generație nouă, fiind singurul Sector din municipiul București cu o arie de acoperire de 100%.

Pregătirea, în perioada de normalitate, pentru managementul situaţiilor de urgenţă provocate de tipurile de risc identificate la nivelul Sectorului 1, este o preocupare permanentă a biroului. În acest sens, au fost achiziționate materiale și echipamente care să asigure, în caz de un dezastru, condiţii minime de supraviețuire a persoanelor afectate (paturi extensibile cu saltea, saci de dormit, perne, pături, generatoare, corturi pentru sinistrați, etc) iar pentru riscul de inundații au fost achiziționate motopompe de capacitate mică și o motopompă profesională de mare capacitate.

SITUAȚII DE URGENȚĂ PE CATEGORIE

*Vă rugăm să aveți în vedere faptul că aceste documente, asemenea legislației, pot și vor mai suferi modificări.

Stimați cetățeni, vă punem la dispoziție numărul de telefon 021.9540, unde puteți transmite sesizări cu privire la neregulile sesizate în Sectorul 1, din următoarele domenii: ordine și liniște publică, circulația pe drumurile publice, disciplina în construcții și afișajul stradal, protecția mediului, activitatea comercială, asociații de proprietari și evidența persoanelor, vehicule abandonate, poliția animalelor, prevenire situații de urgență, înregistrări, radieri mopede.

Conform Ordinului 38/2020 privind utilizarea înscrisurilor în formă electronică la nivelul autorităților și instituțiilor publice, vă informăm că Poliția Locală Sector 1 utilizează poșta electronică pentru primirea și emiterea înscrisurilor, prin adresa de e-mail: contact@politialocalasector1.ro.

Sari la conținut