La numărul de telefon pentru WhatsApp se primesc doar sesizări (mesaje) scrise și fotografii. Pentru apeluri telefonice, puteți apela Telefonul Cetățeanului 021.9540, disponibil 24/7).
Prin utilizarea numărului de whatsapp 0745093940, vă asumați că ați fost informat/ă în legătură cu prelucrarea datelor cu caracter personal, precum și despre faptul că transmiteți datele prin intermediul unui operator care nu este sub controlul sau în relație contractuală cu Poliția Locală sector 1.
Accept prelucrarea datelor Nu acceptRăileanu Nicolae
Strada Prometeu nr. 26, sector 1
Luni – Vineri, în intervalul orar: 08:00-10:30
La nivelul Poliţiei Locale Sector 1, în cadrul Direcției Control Urban, este organizat și funcționează Compartimentul Protecţia Mediului, cu atribuţii privind verificarea şi controlul modului în care operatorul de salubrizare îşi îndeplineşte obligaţiile stabilite prin contractul de prestare a serviciilor de salubritate, pe raza Sectorului 1.
Pentru menținerea în stare de curățenie și igienizare a arterelor de circulație și a spațiilor destinate depozitării deșeurilor, persoanele fizice și juridice au următoarele obligații:
Depozitarea pe domeniul public (zona intersecțiilor, în jurul stâlpilor de iluminat, pe spații verzi, etc.) a sacilor cu deșeuri, cu scopul a fi colectate de către operatorii de salubrizare, se sancționează contravențional, conform art. 42, lit. a din HCGMB 120/2010, cu amendă între 2000 și 5000 lei.
Depozitarea deșeurilor de orice fel pe terenuri virane, proprietate publică sau privată, indiferent de titularul dreptului de proprietate, constituie contravenție și se sancționează cu amendă contravențională între 1.500 și 2.500 lei.
Titularul autorizației de construire/desființare a unor lucrări are obligația de a avea un plan de gestionare a deșeurilor, rezultate din aceste activități.. Se vor institui sisteme de sortare pentru deșeurile provenite din activitățile specifice, cel puțin pentru lemn, materiale minerale – beton, cărămidă, gresie și ceramică, piatră, metal, sticlă, plastic și ghips. De asemenea, se vor lua măsuri de promovare a demolărilor selective pentru a permite eliminarea și manipularea în condiții de siguranță a substanțelor periculoase, pentru a facilita reutilizarea și reciclarea de înaltă calitate, prin eliminarea materialelor nevalorificabile. Încălcarea acestor obligații se sancționează cu amendă cuprinsă între 5.000 și 15.000 lei pentru persoane fizice și între 20.000 și 40.000 lei pentru persoane juridice.
Încălcarea obligațiilor proprietarilor și deținătorilor de terenuri cu titlu sau fără titlu, de a lua măsuri de salubrizare a terenurilor neocupate productiv sau funcțional, în special a celor situate de-a lungul căilor de comunicație rutiere, feroviare și de navigație constituie contravenție și se sancționează cu amendă cuprinsă între 3.000 și 6.000 lei pentru persoanele fizice și între 25.000 și 50.000 lei pentru persoane juridice.
Următoarele categorii de deșeuri pot fi colectate GRATUIT, cu programare prealabilă (minim 48 ore înainte), la numărul de telefon 021 9460:
Deșeurile electrocasnice și deșeurile voluminoase colectate sunt preluate în vederea tratării, valorificării și reciclării, în conformitate cu legislația europeană de mediu.