La numărul de telefon pentru WhatsApp se primesc doar sesizări (mesaje) scrise și fotografii. Pentru apeluri telefonice, puteți apela Telefonul Cetățeanului 021.9540, disponibil 24/7).
Prin utilizarea numărului de whatsapp 0745093940, vă asumați că ați fost informat/ă în legătură cu prelucrarea datelor cu caracter personal, precum și despre faptul că transmiteți datele prin intermediul unui operator care nu este sub controlul sau în relație contractuală cu Poliția Locală sector 1.
Accept prelucrarea datelor Nu acceptCurteanu Georgeta
str. Pajurei, nr. 13 A, Sector 1
Miercuri: 10:00-12:00
Biroul Prevenire Situații de Urgență este structura care asigură coordonarea activităților de prevenire și gestionare a situaţiilor de urgență la nivelul Poliției Locale Sector 1 și la nivelul Sectorului 1.
Prevenirea se asigură printr-un ansamblu de măsuri și activităţi specifice de identificare și monitorizare a factorilor de risc sau a unor riscuri potențiale ce pot apărea în zona de responsabilitate. Activitățile de prevenire stabilesc şi urmăresc îndeplinirea măsurilor şi a acțiunilor de gestionare a unei situații de urgență, de pregătire pentru intervenţie, de evacuare din zona afectată etc.
Printre atribuțiile principale ale Biroului Prevenire Situații de Urgență, regăsim:
Atribuțiile detaliate ale B.P.S.U se regăsesc în Regulamentul de Organizare și Funcționare al Poliției Locale Sector 1.
Prin Biroul Prevenire Situații de Urgență, a fost modernizat și extins Sistemul de înștiințare, alarmare și avertizare a populației Sectorului 1, care a fost introdus în Sistemul Național de alarmare. Acesta este compus din 67 sirene electronice de 1200 Watt și este un produs informatic modern, de generație nouă, fiind singurul Sector din municipiul București cu o arie de acoperire de 100%.
Pregătirea, în perioada de normalitate, pentru managementul situaţiilor de urgenţă provocate de tipurile de risc identificate la nivelul Sectorului 1, este o preocupare permanentă a biroului. În acest sens, au fost achiziționate materiale și echipamente care să asigure, în caz de un dezastru, condiţii minime de supraviețuire a persoanelor afectate (paturi extensibile cu saltea, saci de dormit, perne, pături, generatoare, corturi pentru sinistrați, etc) iar pentru riscul de inundații au fost achiziționate motopompe de capacitate mică și o motopompă profesională de mare capacitate.
*Vă rugăm să aveți în vedere faptul că aceste documente, asemenea legislației, pot și vor mai suferi modificări.